NTP-TFJ-21-0060 számú Miben vagyok jó?című nyertes pályázatunk

NTP-TFJ-21-0060 számú Miben vagyok jó? című pályázatunk keretében VR szemüvegeket, 3D nyomtatót és tehetségfejlesztő táblajátékokat szereztünk be tanulóink részére.
Fantasztikus eszköz a VR szemüveg. Minőségileg más élményt nyújt „benne lenni” a tájban, pedagógus irányítása mellett értelmezni a természeti értékeket. Ez hatalmas motiváló erő a tehetségígéretek gyenge oldalainak fejlesztése során is. A 3D nyomtató nagyon jó kiegészítője lehet egyes tárgyak előállításának, de más tehetségterületekhez is jól használhatóak. Nagy az igény néhány jó matematika gondolkodású tehetségígéret részéről a táblajátékok és logikai játékok iránt. Ezek jellemzői többek között, hogy elvonulva párban, kis csoportban is játszhatók. A játékok indirekt módon fejlesztik logikai képességüket, problémamegoldó gondolkodásukat.
Kissné Gyúró Ilona informatika tanár a tervezéshez szükséges szoftverek használatához nyújtott segítséget (pl.WinTrack), irányította a tehetségígéretek munkáját a számítástechnikai feladatok során.
Kiss Krisztián rendszergazda informatika mérnök feladata volt a 3D nyomtató beüzemelése, működtetése , illetve ismeretei átadása ezen a területen a programban résztvevőknek.
Kovács Béla földrajz-biológia szakos tanár a VR szemüvegek és a hozzájuk tartozó programok értelmezésével, kapcsolódás jött létre a különböző természeti környezetek és természetvédelmi vonalak között.
Pálinkásné Sándor Katalin tanító, matematika tanár a táblajátékokat ismertette meg a tehetségígéretekkel. Egyéni, páros, kiscsoportos foglalkozások keretében végezte a fejlesztést.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057254448067