Sikeresen lezárult nyertes pályázataink egyike: Kalandozzunk Misi mókussal! NTP-INNOV-21-0226

Olyan komplex foglalkozásokat tartalmazott alsós tehetségígéretek számára, melyek fejlesztik a szövegértést, számítógépes ismereteket kézügyességet, művészi látásmódot. A Misi mókus kalandjai című könyv feldolgozása közben kívántuk felhívni a figyelmet a természetvédelemre, a körülöttünk lévő környezetre és annak megismerésére, szövegfeldolgozással, információgyűjtéssel az interneten és Power Point előadás készítéssel, kreatív, kézügyességet fejlesztő foglalkozásokkal. A tűzzománc készítés alapjainak elsajátításával egy új megvalósítási formát fedezhetnek fel. A program végén állatkerti kirándulást is szerveztünk.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057254448067

NTP-TFJ-21-0060 Miben vagyok jó?-pályázat: terepasztal

NTP-TFJ-21-0060 Miben vagyok jó?-pályázat
Tagintézményünk felsős tehetségígéreteinek logikai–matematikai, természeti, térbeli-vizuális tehetségterületeinek fejlesztését tűztük ki célul komplex módon ezzel a pályázattal. Egyéni és kiscsoportos formában nagy hangsúlyt helyezve az intellektuális és manuális képességek fejlesztésére.
A program része volt egy terepasztal elkészítése. Tóth Gergely magyar –testnevelés- etika szakos tanárunk szerencsés módon elektronikai műszerész technikus és amatőr modellező is. A terepasztal kialakítása, építése az ő irányításával történt. Lelkesedése, hozzáértése garantálta a sikeres produktumot.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057254448067

NTP-TFJ-21-0060 számú Miben vagyok jó?című nyertes pályázatunk

NTP-TFJ-21-0060 számú Miben vagyok jó? című pályázatunk keretében VR szemüvegeket, 3D nyomtatót és tehetségfejlesztő táblajátékokat szereztünk be tanulóink részére.
Fantasztikus eszköz a VR szemüveg. Minőségileg más élményt nyújt „benne lenni” a tájban, pedagógus irányítása mellett értelmezni a természeti értékeket. Ez hatalmas motiváló erő a tehetségígéretek gyenge oldalainak fejlesztése során is. A 3D nyomtató nagyon jó kiegészítője lehet egyes tárgyak előállításának, de más tehetségterületekhez is jól használhatóak. Nagy az igény néhány jó matematika gondolkodású tehetségígéret részéről a táblajátékok és logikai játékok iránt. Ezek jellemzői többek között, hogy elvonulva párban, kis csoportban is játszhatók. A játékok indirekt módon fejlesztik logikai képességüket, problémamegoldó gondolkodásukat.
Kissné Gyúró Ilona informatika tanár a tervezéshez szükséges szoftverek használatához nyújtott segítséget (pl.WinTrack), irányította a tehetségígéretek munkáját a számítástechnikai feladatok során.
Kiss Krisztián rendszergazda informatika mérnök feladata volt a 3D nyomtató beüzemelése, működtetése , illetve ismeretei átadása ezen a területen a programban résztvevőknek.
Kovács Béla földrajz-biológia szakos tanár a VR szemüvegek és a hozzájuk tartozó programok értelmezésével, kapcsolódás jött létre a különböző természeti környezetek és természetvédelmi vonalak között.
Pálinkásné Sándor Katalin tanító, matematika tanár a táblajátékokat ismertette meg a tehetségígéretekkel. Egyéni, páros, kiscsoportos foglalkozások keretében végezte a fejlesztést.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057254448067

Beirakozás a 2022-23-as tanévre

A 2022/2023. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja:
2022. április 21-22 (csütörtök-péntek).
A szülőnek a beiratkozás napján személyesen meg kell jelennie az
intézményben és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok,
nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni.
A beiratkozáshoz szükséges adatok azonban előzetesen, a KRÉTA
rendszeren keresztül is megküldhetők az intézmény számára, gyorsítva
ezzel az általános iskolai beiratkozás folyamatát.