Február és március eseményei

Tavaszváró események az iskola háza tájáról

A hosszú téli időszak után a gyerekek és mi felnőttek is alig vártuk, hogy kivirágozzon a természet, a sötétség újra átadja helyét az éltető fénynek, a nap melegének. Ahogy minden újjáéled a természetben tavasszal, úgy pezsdült meg, kapott új erőre, dobbant meg kis iskolánk szíve is az elmúlt másfél hónapban. Versenyek, rendezvények, ünnepségek sokasága követte egymást, amiken, és ezt büszkén mondhatom, mindenki megállta a helyét, szerepet vállalt, sőt kiváló eredményeket, helyezéseket ért el. Íme, egy rövid kis ízelítő, összefoglaló, a teljesség igénye nélkül.

Február 13-án rendezték Aszódon,  a Csengey Gusztáv Általános Iskolában,   az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány– Péchy Blanka emlékére kuratóriuma által meghirdetett, a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulóját 5-6.osztályos és 7-8.osztályos korcsoportban. A versenyen iskolánkat Péli Fanni 6.osztályos és Balogh Eszter 8.osztályos tanuló képviselte. Balogh Eszter 1. helyezést ért el, így ő jutott tovább a térségből az országos döntőbe. Felkészítőjük Tóth Gergely tanár úr volt.

Február 20-án Zrínyi matematika versenyen is részt vettek tanulóink Ecker-Petrovics Katalin és Pálinkásné Sándor Katalin tanárnők felkészítésével.

Ebben a hónapban Vecsésen ismét megrendezésre került a kistérségi német nemzetiségi vers-és prózamondó verseny, ahol Tellér Petra és Pap Boglárka 4.osztályos tanulók értek el szép eredményt, olyan iskolák tanulói között, akik két tannyelvű iskolákból jöttek. Felkészítőjük Vargáné Válent Andrea tanárnő volt.

Február 25-én,  tanulóink játékos ügyességi sorversenyeken mérkőzhettek meg a térség iskoláinak csapataival Aszódon. A szép eredményeket Lippai Anett és Tóth-Zsiga Anita tanárnőknek köszönhetjük.

Március hónap is bővelkedett az eseményekben. Egy hideg és borús télvégi szerdán kerekedett fel az iskola  az óvoda és az öregotthon , hogy közösen űzzük el végre  a telet. A gyerekek által készített kiszebábok sorra hullottak égve a Galgába a hangos dalolás közben. Március 13-án pénteken került megrendezésre a Tavaszköszöntő Gála, amelynek keretén belül az általános iskolások készültek a március 15-i műsorral. A műsor szervezői, felkészítői Ecker-Petrovics Katalin és Tóth-Zsiga Anita tanárnők voltak.

A Föld Napjáról kertészkedéssel és az iskola udvarának rendezésével emlékeztünk meg március 18-án, amelynek szervezését Kovács Béla tanár úr vállalta. Ezúton is köszönjük a támogatását a Polgármester Úrnak!

Az egyik legjobban várt és fő eseményünk volt, a minden évben iskolánkban megrendezésre kerülő, kistérségi Mese és prózamondó verseny. Ennek szervezésében és lebonyolításában minden pedagógusunk, technikai dolgozónk és tanulóink is kivették a részüket. Az igazán nagyszabású rendezvényen a térség összes iskolája képviseltette magát. Nagy büszkeséggel és örömmel töltött el mindenkit a verseny végén a sok elismerő szó, amit a környékbeli kollégák, szülők és gyerekek mondtak az iskolánkról és a rendezvényről. Persze a versenyen a sikerek sem maradhattak el, alsós tanulók között Szajkó Zseraldina 2.osztályos tanuló különdíjas lett, felső tagozaton 5-6.osztályos kategóriában Nagy Dzsenifer első helyezett lett, 7-8.osztályos kategóriában Balogh Eszter első helyezést ért el. Felkészítésüket Kissné Gyúró Ilona és Tóth Gergely végezték.

Csömöri vers és prózamondó versenyen öt tanulónk vett részt, Holicza Csenge 3.o. , Szajkó Zseraldina 2.o., Nagy Dzsenifer 6.o., Holicza Viktória és Balogh Eszter 8o. Szajkó Zseraldina és Nagy Dzsenifer a saját kategóriájukban ismét diadalmaskodtak , első helyezést értek el. A felkészítést Kissné Gyúró Ilona és Tóth Gergely végezték.

A hónap végén ECDL-vizsgára is sor került a gödöllői vizsgaközpontban,melyen iskolánk több tanulója szerzett képesítést Kissné Gyúró Ilona jóvoltából.

Pauló Pali bácsi hetente kétszer tart iskolánkban fociedzéseket tanulóink részére és folyamatosan szervezi a környékbeli mérkőzéseket, amelyeken sikert-sikerre halmozunk.

Nagy örömünkre szolgál, hogy végre elkezdődhetett az iskola vizesblokkjának felújítása, amely hosszú évek óta problémákat okozott. A munka villámgyorsan halad, nem is csoda, hiszen Nemecz-Ézsiás János és csapata szabad és ünnepnapokat sem kímélve dolgozik rajta. Ezúton is köszönjük!