Áprilisban és májusban történt….

„A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.”

Gárdonyi Géza

Termékeny tavasz köszöntött reánk idén is, a hosszú tél dermesztő, metsző és fenséges ragyogását lassan, de biztosan hódította meg a melengető, vetésérlelő langyos kikelet s mosolyával szelíden keltegette, ébresztgette a természetet. Az iskolánk ablakait is elárasztotta, egyik napról a másikra, a csodálatos  fény, és a tavasz zsongító illata, mely mosolyt varázsolt gyermek és felnőtt arcára, egyaránt megörvendeztetve minden lelket. Örvendezni okunk azonban nemcsak a kikeletnek lehetett, itt kis iskolánkban, hiszen számtalan jó és szép eredmény született az elmúlt időszakban, számos előrevivő esemény történt velünk. Vegyük hát sorjában őket újra szemügyre, hiszen jóra emlékezésből erőt meríthetünk építeni a jövőt.

Április hava a költészet ünnepe volt országszerte s mi sem voltunk kivételek. Szép megemlékezéssel készültek diákjaink, amelyet április 13-án láthattunk. Ezen a napon Hévízgyörkön is mesemondó versenyt tartottak, amelyen ismét  sikereket értünk el, Szajkó Zseraldina első helyezett lett, nagyon szépen szerepelt Benkó Martin és Nagy Dzsenifer is. Büszke lehet rájuk felkészítő tanárjuk is, Kissné Gyúró Ilona és Pálinkásné Sándor Katalin.

Még javába tartott a tavaszi szünet, de szorgalmas diákjaink, Holicza Viktória, Balogh Eszter Márta,  Holicza Bence és Pető Máté felkészítő tanárukkal Lippai Anettel, az április 21-én, Isaszegen megrendezett megyei katasztrófavédelmi versenyen értek el sikereket.

Kis  informatikusaink is remekeltek Kissné Gyúró Ilona, Ilike néni vezetésével Vácon, a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium által, április 24-én  megrendezett informatika versenyen. Péli Fanni tanulónk korcsoportjában 2. helyezést ért el, csapatban pedig  második helyezettek lettünk. A csapat tagjai voltak : Péli Fanni, Balogh Eszter, Holicza Bence és Kovács Kinga Pár nappal később újra tapsolhattunk sikereiknek, hiszen április 29-én, a Turán rendezett informatika versenyen Péli Fanni és Balogh Eszter Márta tanulóink ismét 2. helyezéseket értek el egyéniben a korcsoportjukban.

Április 30-án az iskolában ünnepi Gálaműsort szerveztek és adtak elő osztályaink és ezúton is köszöntötték a kedves édesanyákat, nagymamákat a gyerekek.

Május hónapban sem lankadt a lelkesedés, senkin sem lett úrrá a „tavaszi fáradtság”. Rögtön a hónap 5. napján siker született az úszóversenyen Lippai Anett tanár néni Bagra vitte úszni Péli Fannit, aki gyors –és hátúszásban szerepelt, és Radics Lászlót, aki hát- és mellúszásban jeleskedett.

13-án, 14-én és 15-én papírgyűjtésünk volt, köszönjük mindenkinek, aki segítette a gyerekek munkáját.

A Megyei Szavalóversenyen Dabason Kissné Gyúró Ilike néni tanítványa Szajkó Zseraldina fergetegeset alakított, második helyezett lett, nagyon nagy siker ez iskolánk számára, hiszen ismét bebizonyíthattuk, hogy kis létszámunk ellenére is nevelünk kiemelkedő tehetségeket!

A hónap végi kompetencia mérések után a nyolcadikosok számot adtak tudásukról az év végi vizsgák keretében. Nagyon sok szép feleletet hallottunk, de sajnos akadtak olyanok is, akik nem vették komolyan, hogy ezeken a jegyeken akár a továbbtanulásuk és a jövőjük is múlhat. Remélem, hogy az utolsó javítási lehetőségen ők is megemberelik végre magukat, és nem kell , hogy kihúzzuk a nevüket abból a listából, melyen a ballagó nyolcadik osztály szerepel:

Balogh Eszter Márta

Gáspár István

Hamza Veronika

Holicza Viktória

Jónás Dzsenifer

Kiss Bálint Tibor

Kopjás Bence János

Oláh Dávid

Oláh Tímea Klaudia

Piroska Ádám

Piroska Richárd

Varga Ádám

 

Ballagásuk június 13-án 10 órakor lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk.

A tanév további pontos programjairól az új honlapunkon lehet majd tájékozódni, mely hossz évek óta tartó mély álmából ébredt és teljesen újjászületett, Pálinkásné Sándor Katalin jóvoltából.

Nem csak ezen a téren sikerült jobbá, modernebbé tennünk iskolánkat. A szülői munkaközösség egy interaktív táblát ajándékozott az iskolának, így a nyár folyamán el fog készüli az első interaktív tantermünk, mellyel korszerűbb oktatást tudunk biztosítani a gyerekeknek.

Az iskolaudvaron is folyik egy nagy beruházás jelenleg, gyönyörű , fedett színpadot építtet az önkormányzat, melyet köszönünk, az idei falunapi rendezvényeket ezen láthatjuk majd.

Végezetül, de nem utolsó sorban, jöjjön a  hír, amit már mindenki régóta feszülten vár: a napokban kaptuk meg a tankerületi igazgató úr tájékoztatását írásban az iskolánkat is érintő átszervezés  döntéséről.  A köznevelés államtitkár nem támogatta, az Ikladi Tasnádi Lajos Német Nemzetiségi Iskola átszervezését. Ez számunkra annyit jelent, hogy továbbra is biztonságban tudhatjuk iskolánkat, mint tagintézményüket, és minden mehet tovább a megszokott  kerékvágásban. !  Ismét megmutatkozott,  hogy az közös összefogásnak igen is van ereje, köszönöm, hogy szinte minden szülő eljött szavazni, mert úgy hiszem ez nélkülük, nélkületek nem sikerülhetett volna! Külön szeretnék köszönetet mondani Rácz Zsoltnak, a roma kisebbségi  önkormányzat elnökének, aki mindenben a segítségünkre volt.

Tóth-Simon Andrea

tagintézmény-vezető